Jag ska banne mig lära mig!!

Min dotter Malin gör så mycket häftigt i Photoshop..Jag vill oxå så här är en länk till hennes sida om ni vill se och lära !!

 http://allaboutphotoshop.blogg.se/

Sömniga söndag

Jag och hjärtat satt ute, vi vet inte vad kl var då vi gick in men den var nog ganska mycket, så underbar kväll/natt.
Alice vågade sig ut på framsidan och gjorde oss sällskap, hon hittade även en VÅRTBITARE att leka med.. :-))
Vi hade tänt massa värmeljus i lyktor och satt och drack ett glas vin och whiskey..Helt Magiskt!!
Är lite trött idag men vi har varit och shoppat lite kläder till bröllopet vi är bjudna på..
Nä nu ska jag lägga mig på soffan och slöa (sova) hi hi

Presenter

Snart fyller mitt lilla hjärta 5 år och nu har jag köpt 2 st presenter..Ja mjuka paket :-( men det blir nog en leksak oxå.
Jag har köpt en Jacka med Starwars på, dem gillar han
sen en pyjamas med Bilar 2 på, dem gillar han oxå.

Lille skrutten..5 år... :-)

Tjoho !!!!

Idag har mina böcker kommit...Nu ska jag börja på De målade grottornas land..VAD SPÄNNANDE :-))

Det kliar :-(((


Jag håller på att bli galen av klådan jag har...Vi åkte till PSO behandlingsanläggning i södertälje på dörren satt en lapp. VÄLKOMNA TILLBAKA PÅ TORSDAG.. Vi hade åkt 4 mil dit så det vart 4 mil hem igen..trist, men på torsdag skall jag dit igen, jag har inge val..Känner ni honom?? Inge Val alltså, en otrevlig typ :-))




Onsdag...

Ja imorse när vi åkte till jobbet var det som att ge sig ut i mjölk..jäklar vilken dimma det var. Nu är det soligt och fint som det ska vara :-)

Jag ska snart ha leverantörsbesök, sen kommer svärföräldrarna på besök..eller besök de ska hämta frysväskan och kylklampar..men vi hinner nog fika oxå :-)

Förrestan..Jag har världens bästa SVÄRMOR.. :-)



Psoriasis.

Jag har psoriasis sedan 2006, detta är inte vad många tror en hudsjukdom utan mycket värre än så, detta är en systemsjukdom vilket innebär att det är fel i endel gener och att den är kopplad till andra sjukdomar som hjärt och kärl sjukdomar och mage och tarm samt artrit (ont och inflammation i lederna)...
/Patienter med psoriasis har ett överskott av ett kroppseget ämne, ett protein som kallas TNF-alfa. Överskottet av proteinet leder till inflammation.
JAG HAR DET JUST NU GANSKA KÄMPIGT MED KLÅDA OCH ATT UTSLAGEN SPRICKER SOM SJÄLVSPRICKOR HUR MYCKET JAG ÄN SMÖRJER.
Jag har mailat en behandlingsanläggning i Södertälje och jag är välkommen dit för i början av Juni var jag på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och fick (vad jag tycker) en PRYO till läkare hon gav mig kortison salva som jag använt förut och som inte hjälpt de senaste 3 åren men hon lyssnade inte ens, jag har även ont och är stel i mina leder men det kan man vara svarade hon då. Psoriasis också är kopplat till Artrit..Så det blir en sväng till södertälje och förhoppningsvis får jag en tid hos deras läkare.
Att lära sig leva med en obotlig sjukdom är inte alls lätt, jag är ledsen och riktigt nere ibland för det känns rätt hopplöst men andra dagar så märker jag inte av det så mycket.Men jag har ett stort förråd av mjukgörande och kortison så jag klara mig (om de ändå hjälpte) Vissa medel kostar allt mellan 600 kr tuben till 1400 kr så det är inte billigt att inte få rätt medicin, men jag tänker inte ge upp...

UPPDATERING

Jag har varit på PSO i Södertälje och fått en läkartid den 14/9, sen har sjuksköterskan där rekommenderat mig och läkaren att jag ska få prova på Tabletterna :-)
Hoppas bara att jag mår bra av dem.

Blommor.

Ja jag älskar blommor och det är roligt att fota dem med. de rör sig inte så mycket :-)









Äntligen

Nu är kl 13:10 och jag får gå hem från jobbet..Det har varit grått och regning väder och lite kunder... Trist alltså. Men nu är det dags.

Hua så arg jag blir. Grrrrrrr :-(




Försökte döda en katt, körde den i mikron!


Den blivande småbarnspappan Stephen Stacey, 20, blev förbannad när flickvännens husdjur klöste – och kastade in odågan i mikron.

"Kom igen då!" är det passande namnet på katten som mirakulöst överlevde varmkörningen..

Stephen Stacey hade druckit hela dagen och grälat med sin flickvän Jade, 17. När hennes katt satte klorna i hans hand slog det slint, skriver Daily Mail.

Stacey kastade in husdjuret i mikrougnen – och tryckte på start.

Ville döda katten

– Min avsikt var att döda katten, erkände Stacey utan omsvep, enligt åklagaren.

Missen med det passande namnet "Come on then" (Kom igen då!) hann förbruka både ett och två av sina nio liv under fem heta sekunder i mikrougnen.

Men till parets förvåning slank det nykokta – men levande – djuret flåsande ut när luckan öppnades.

– Katten gick ut med tungan hängande ur munnen, säger åklagaren enligt Sun.

"Come on then" hade skador på ögon, hjärnvävnad, tungan och andra organ och fördes till veterinär. Sju timmar efter mikroungsdramat var katten fortfarande varm.

Helt återställd

Men kallbad och ispåse gjorde susen.

– Katten har blivit helt återställd och kan se fram emot en mycket ljusare framtid, säger Mike Garrity på brittiska Djurens vänner, RSPCA.

Stephen Stacey dömdes i går till skadestånd, 16 veckors fängelse och även sex veckor utegångsförbud.

Dessutom fick han djurförbud på livstid.

Den numera gravida flickvännen Jade har dock förlåtit sin pojkvän och låter honom komma hem.

Katten kommer däremot att få en ny familj.



Det måste kännas tryggt om man ska ha barn och veta att pappan till barnet är kapabel till något sådant!! Fy fasen vad ARG jag blir............. IDIOT !!!!!!!!

Böcker :-)

Jag har beställt böcker !!

Jag läste Grottbjörnens folk av Jean M Auel för massor av år sedan och efter det de andra 5, nu har jag beställt dem och även den nya och sista boken "De målade grottornas land",  och få följa slutet på Ayla och Jondalars resa..Spännande. :-)

Den serien är så himla bra, sen har vi ju andra böcker som jag gillat att läsa.

Sagan om Isfolket av Margit Sandemo och den ligger på 47 delar (lite att läsa)
Hon har även skrivit Häxmästaren och jag tror den är på 15 delar..även den så bra även om jag bara hittade de första 4 delar..(ska leta efter de andra)

Sagan om Mallorea och sagan om Belgarion
av David och Leigh Eddings..Handlar även dessa om besvärjelser och trolldom , Polgara  besvärjerska (Polgara är även mycket kunning inom medicin och läkekonst),

och Belgarath Besvärjaren (Kallas Gammelvarg av sin dotter och Onkel Varg av Garion, då han kan byta skepnad till i princip vilket djur som helst, men han föredrar varg, far till Polgara.. Jäkligt bra böcker.

Jag ska införskaffa lite böcker till Hösten/vintern så jag kan krypa ner under pläden, med en god kopp te och en brasa..Lite mysigt alltså.





Få riktigt coola naglar


Hittade en sida på internet med ganska häftig design på naglarna


 Så får du coola naglarna på 1 min

Nu är sommaren strax slut och solbrännan börjar försvinna. Ta tillfället i akt och piffa till naglarna. Med lättapplicerade nagelwraps blir de tråkiga naglarna snabbt coola och kan matchas med kvällens outfit.

Nagelklistermärkenas skapare vid namn Nail Rocks har snabbt blivit populära då de enkelt kan sättas fast på naglarna (både på tå och hand) och matcha dagens klädsel. Finns i leopardmönster, randigt eller rutigt – ja lite allt möjligt – och kostar under hundralappen.

– De håller länge. På fingernaglarna håller de i en vecka och på tånaglarna i närmare två månader, säger Michael Gegerfelt, vd på beautyshoppen Eleven.se.

Slår man upp nagelwrapsen i en sökmotor finner man användarsidor där produkten överöses med superlativ. Men än är det inte för sent att hänga på den senaste trenden, gör som många bloggare och modemedvetna svenskar och prova nagelwrapsen i dag.


http://eleven.se/nail-rock-b711.html

Min födelsedags present till mig själv.

Jag är ju som bekant en tv-spelsnörd och den 18 november släpps Zelda: Skyward sword” Jag älskar Zelda spelen och final fantsy men den sistnämda finns inte till Wii..

Så detta spel kommer jag att ge mig själv när jag fyller år :-))










Hjälp till Afrikas horn.

Jag skänkte 100 kr.. känns futtigt med tanke på alla som svälter, så alla ni som läser denna blogg.. snälla gör detsamma <3


LÄKARE UTAN GRÄNSER

Afrikas horn

Svår torka, höga matpriser, otillräcklig sjukvård och en långvarig konflikt i Somalia har lett till den största hungerkatastrofen på flera decennier i området kring Afrikas Horn.

Vi har sedan länge varit på plats i Somalia men även i gränsområdena till Kenya och Etiopien där vi hjälper människor som lyckats fly krisen i Somalia och dess konsekvenser. Bland annat hjälper vi den drabbade befolkningen få tillgång till undernäringsbehandling, vaccinationer och medicinsk vård för sjukdomar som malaria och mässling. I södra och mellersta Somalia delar vi ut nödhjälpspaket och rent vatten.   

Men läget är akut och för att vi ska kunna fortsätta rädda liv och lindra nöd behöver vi din hjälp.

 
Tack för ditt stöd!

  
  Sms:a LIV till 72 970 (50 kr)

 Sätt in ett bidrag på PG 900603-2 eller BG 900 60 32. Märk  talongen "Akutinsatser". 

(Av en gåva om 50 kronor tillfaller cirka 45,62 kronor Läkare Utan Gränser. Resterande summa är avgifter där cirka 3,13 kronor går till mobiloperatörerna och cirka 1,25 kronor går till teknikleverantörerna.
Sms tjänsten levereras av Multimobil.se. Vid eventuella frågor kring SMS gåvor, vänligen kontaka dem



Bilden är tagen från internet

Lilla vännen <3

Oj vad jag önskar att Malins lilla katt kommer tillrätta, han har synts utanför där de bodde förut men de lyckas inte få tag på honom, det är snart 5 V sedan han stack på upptäcksfärd...De har flyttat och vill ha hem honom såklart..
Lilla TURBO..kom fram och stanna så de kan ta hem dig igen :-(
Jag tänker på det lilla livet och detta känns helt klar inte så kul!

Föräldrar..Ta ert ansvar!!!

Jag satt och läste i tidningen om den 20 åriga killen som mördat läraren Tommy..
läste att killens mamma satt och tyckte att det mer eller mindre är samhällets och socialens fel att sonen gjorde detta..Detta är taget ur artikeln "

Hon träffade sin son strax efter domen på måndagen – och nu väljer familjen att berätta om känslorna. Hennes son var besviken och tyckte att det kändes tungt.
– Han tycker inte att han har mördat honom. Han har inte gått dit för att döda, då skulle han stuckit kniven i honom, säger hon om sonens reaktion.
Britt Marie Schüttman fortsätter:
– Han är ju deppig, det är han absolut. 

  "Borde satsa på vård"

Britt Marie Schüttman tror inte att fängelsestraffet kommer att göra sonen gott.
– Han är 20 år. Jag känner ingen som fängelset har gjort frisk. Jag tycker att man skulle satsa på vård i stället, så att man blir fri från alkohol och droger.
Sonen planerar att överklaga domen och ska träffa sin advokat på onsdag.
– Det blir väl en ny process. Det blir jobbigt att gå igenom alltihop igen. Hela situationen är jättejobbig, det är så många som är berörda och lider.

  Blir aggressiv av alkohol

Mamman menar att sonens problem bottnar i alkohol- och drogmissbruk.
Robbin Schüttman började dricka alkohol i tidig ålder, i 13–14 årsåldern och utvecklade ett missbruk några år senare. En bidragande anledning var hans adhd.
– Ofta när man har adhd brukar man alkohol och droger som medicin. Det blir fel när man medicinerar sig själv.
Hon beskriver sonen som duktig och kreativ och säger att han har ett stort intresse för motorsport.
När han var nykter var det aldrig något problem. Han skötte både skola och jobb – men alkoholen gjorde honom aggressiv.
– Varje gång han drack blev det bara skit. Han blev ovän med någon och hamnade i slagsmål.
Familjen tycker inte att sonen har fått den hjälp han behöver.
– Jag tycker att det är hemskt att skylla på någon. Men när vi gick till socialtjänsten menade de att han hade knarkat för lite för att bli tvångsinskriven på behandlingshem – då hade han knarkat i två år.
Nu hoppas hon att sonen ska få hjälp mot sitt missbruk i fängelset.

Men vaddå..Alla som har ADHD blir inte mördare och om detta var min son skulle jag faan inte ge upp och vänta på att samhället ska lösa problemen...Jag skulle gå genom eld och vatten tidigare för att få något som hjälper..

Han har mördat en människa och ska ta sitt straff..Att han missbrukar är ett eget val och om han sitter 9 år på kåken så bör det ju hjälpa honom från missbruket, sen är det ju upp till honom!!

För många kilo :-/

Jag ställde mig på vågen hos veterinären när vi skulle kastrera Simson och jag vägde mera än jag någonsin trott nämligen 17 kilo mera än jag ska, detta beror till viss del på kortisonet och div mediciner men även allt "gott" som slinker ner.

Jag ska göra mig en POWERSMOOTHIE som kan ersätta en måltid, jag tänkte ta en till frukost och även till kvällen eller till lunch.
Sen ska jag köpa mig ett par skor med rundade sulor."vet inte vad de heter" men de ska tydligen vara bra om inte annat för ryggen, eftersom jag har ett sittandes jobb så gör det ju inget om ryggen blir lite starkare. sen ska jag ut och powerwalka :-) Detta är så skönt...samtidigt rensa huvudet..
Sen hoppas jag att jag får medecin för mina ömmande leder och muskler, då har jag ingen ursäkt längre :-)



1 1/2 dl frysta hallon
1 dl youghurt
1 dl kesella 1%
1 msk Linfröolja
1 msk psylliumfröskal
1 liten banan
1 msk gojibär

Nokia N8-00 Dark Grey

Ja så heter min nya telefon, min gamla skramlar och fräser så den får nog bli pensionär..
Jag ville ha en telefon med en bra kamera denna har 12 megapixel. Surf och annat tjafs är jag inte så intresserad av men det finns nog sånt i denna telefon oxå.

Jag köpte den via Tele2 där jag har mitt abonnemang och det kostade mig ca 400 att lösa det i förtid, men vad gör det. Telefonen kostade 595 och 150/mån men det gör inget, jag pratar så lite ändå.
NATURLIGTVIS KÖR JAG FINSKT.. EN NOKIA ALLTSÅ, det är den enda telefonen jag gillar :-)

Ny Kategori

Jag har skapat en ny kategori " Mina Bilder" jag har ju skaffat mig en kamera och detta är ju buskul :-)

Lite nya bilder

Här är lite nya bilder, ja!! jag är en glad amatör..Det är ju såå kul!!











Slut på Semestern :-(

Idag är den sista dagen på semestern, för denna gång..Vart har dagarna tagit vägen????
första veckan var jag och Anders i Rättvik hos min dotter m fam och där hade vi så skoj.
Vi var till Orsa Björnpark och såg isbjörnar, björnar, varg, lo, tigrar, och en leopard sen försökte vi se snöleoparden men Malin zoomade in med kamera och fick med 2 vita lurviga öron..Hon låg nämligen i sitt svarta hus och dessutom låg hon i en grop.. Men det var en rolig dag även om vädret var sådär.
Sen var vi till Leksands sommarland där badade vi åkte vattenrutchkana, hoppade på en gigantisk boll som var fylld med luft sen åkte barnen karuseller mm, strålande vackert och varmt väder var det oxå.
Sen har vi badat massor i Siljan, (nåja inte jag) men de andra.
Sen min 2:a vecka var vi hemma i "Mankan" och jag målade om på den lilla toaletten och fixade lite, Anders och Jossan var och badade (inte jag, inte denna gång heller).
Sen for jag upp till Rättvik igen och umgicks med mormors prins och familjen såklart, vi var på Bio och såg på Bilar 2, den var jätterolig..
Vi har haft utryckning oxå, Malins ena katt Turbo har varit borta i 4 V och vi har farit fram och åter då de förra grannarna ringt och sagt att de sett honom, ena grannan stängde t,o,m in honom i uterummet och ringde, vi kastade oss in i bilen och körde 3 mil men då hade han lyckats rumma genom kattluckan som var reglad så han inte skulle kunna komma ut men se det gjorde han..Kanske borde byta namn på honom till Houdini.. :-)
Nu är jag hemma, kom igår och har njutit av varenda minut av att få vara nära min älskling..Nu e han och repar med sitt band och det är så tomt och trist!!

Rättvik

Nu är jag i Rättvik  igen, denna gång ensam...
Jag ska försöka ge mig ut och fota lite coola bilder på annar än hundar, katter och blommor.. Frågade Malin om vi kunde ge oss upp till Dalahalla och sen runt omkring, det finns ju så mycket historia i denna bygd.

Idag ska vi försöka måla lite i köket, imorgon far vi till Mora Lassarett för Malin ska till ortopeden med sitt onda knä.."hoppas det är en enkel skada..

Sedan i morgon eftermiddag kommer min lilla ögonsten..William hit..HURRA....
På torsdag ska vi gå och kolla på BILAR 2 men det vet han inte så "SUPRISE" Han kommer att bli så glad..Detta kommer att värma i hjärtat hela vintern.. :-)



Vaddå terrorattack

Jag läste just i Aftonbladet att LLinda "Rosings" blogg sida utsatt för en hacker attack..
Men Linda själv uttrycker sig såhär.(.Jag känner att det här är ett terrorattentat mot mig, säger hon)
Vaddå terrorattentat????..I Norge var det en terrorattack och i Usa 9/11 var en terrorattack..Hur kan hon vara så dum att använda detta ord..Terror är bra mycket mera än en hackad sida...Hon ger aldrig upp med sina korkade kommentarer.
Visst kan jag tycka att detta är otäckt och illvilligt men terror..näe knappast!!
´
RSS 2.0